Заместник-генералният секретар на ООН, отговарящ за хуманитарните въпроси, Мартин Грифитс,

...
Заместник-генералният секретар на ООН, отговарящ за хуманитарните въпроси, Мартин Грифитс,
Коментари Харесай

Представител на ООН е провелконструктивни разговори в Москва за износа на украинско зърно

Заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации, отговарящ за филантропичните въпроси, Мартин Грифитс, е провел " открити и градивни диалози " с съветски представители в Москва по въпроса за облекчаването на износа на украинско зърно от черноморските пристанища, заяви нощес представител на Организация на обединените нации, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5796
,,Грифитс се срещна с представители на съветското министерство на външните работи и на министерството на защитата в четвъртък и петък``, сподели представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик, представен от Българска телеграфна агенция.

След нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари доставките на украинско зърно от черноморските пристанища на процедура бяха спрени и повече от 20 милиона тона зърно са блокирани в силози. 

Казахме ясно какво можем да създадем и какво не можем да създадем. Не сме залагали мини в крайбрежната зона, това бе направено от украинците. Ако те разминират региона, ние сме подготвени да осигурим безвредно прекосяване на корабите, пренасящи зърно, разяснява пред Ройтерс непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя.

На въпрос дали може да се реализира съглашение, позволяващо разминирането, Небензя сподели, че съветският външен министър Сергей Лавров възнамерява да разиска въпроса при визитата си в Турция идната седмица.

Посещението на Грифитс в Москва се състоя няколко дни след визитата на високопоставената представителка на Организация на обединените нации Ребека Гринспан. След визитата ѝ бе обявено, че тя е имала " градивни полемики " в Москва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР