Заместник- директорът на столичната полиция Стефан Иванов описа от първо

...
Заместник- директорът на столичната полиция Стефан Иванов описа от първо
Коментари Харесай

Зам.-директорът на СДВР Стефан Иванов: Използвахме водна струя, за да спре това безумие

Заместник- шефът на столичната полиция Стефан Иванов разказа от първо лице вандалските прояви в центъра на София.

" Използвахме водна бликам, с цел да защитим здравето на полицейските чиновници, само че и самите жители, които стачкуваха. При водната бликам няма физически контакт сред полицейските чиновници и протестиращите. Преди това неведнъж ги предупредихме по радиото. Използвахме водна бликам, с цел да спре това безумство ", разяснява Иванов.

" Протестът е деклариран на ул. " Гурко " пред стадиона. Маршрутът на една от фракциите минаваше през " Орлов мост ". Те стачкуват и за техния стадион, който би трябвало да се строи. Протестът е от голям брой фракции, исторически враждуващи между тях ", изясни още той.

" Протестът се реализира навън място, с цел да създадем контролно-пропусквателни пунктове. Постарали сме се доста. Преди самия митинг имаше много иззети пиротехнически средства, тръби, боксове и даже предупредителен револвер, който да вероятно да падне на терена от далечно положение. В момента ситуацията се възстановява. Имаше голям брой запалени кофи, полицейски автомобил и вандалски прояви против здания и институции в центъра на София ", приключи Иванов.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР