Заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ в МВР старши комисар

...
Заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ в МВР старши комисар
Коментари Харесай

Обсъждат ст. комисар Тодор Гребенаров за шеф на НСО

Заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ в Министерство на вътрешните работи старши комисар Тодор Гребенаров е любимецът за правоприемник на подалия оставка началник на Националната работа за защита ген. Ангел Антонов, научи „Труд“.

Гребенаров преди този момент беше шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, където беше завещан от Пламен Узунов – сега секретар по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев, министър на вътрешните работи в служебния кабинет „Герджиков“.

Биографията на Тодор Гребенаров, оповестена в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи:

Роден на 2 юни 1963 година в Карлово.

Образование:
Завършил е НВУ ”Васил Левски ”- Велико Търново.
Преминал е образование през редица курсове за професионална подготовка, национални и интернационалните семинари, образования, учения, измежду които:
– курс за първична професионална подготовка във ВИПОНД-МВР през 1995 година;
– курс за повишение на квалификацията в Центъра за специализация и подготовка на управителни фрагменти при Академията на Министерство на вътрешните работи през 2003 година;
– курс в Кралство Испания на тематика: “Работна среща на звената за полицейска интервенция през 2004 година ”;
– курс в Република Гърция през 2013 година по въпросите на противодействието на тероризма;
– четири образования във Федерална република Германия през 2005г. и 2006г., измежду които по тематиките “Ръководен мениджмънт ” и “Криминална и комунална предварителна защита ”;
– щабно обучение в Берлин, Федерална република Германия – през 2010 година;
– национални семинари и образования по тематиките, свързани с запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия през 2005г. и 2008 година

Професионална кариера:
През 1995 година стартира професионалното си развиване в Министерството на вътрешните работи като полицейски контрольор I степен в бранш “Охранителна полиция ” в ОДМВР Пловдив. Последователно минава през длъжностите полицейски пълководец, шеф на бранш “Конен ескадрон и водачи на служебни кучета ”, шеф на бранш “Охрана на публичния ред ”.
През 2004 година е назначен на служба шеф на направление “Охранителна полиция и КАТ ”, а от 1 септември 2006 година е шеф на отдел “Опазване на публичния ред и предварителна защита ” към ОДП-Пловдив и му е присъдена категория Б, комисар. О
т 15 май 2010 година е шеф на отдел “Охранителна полиция ” към ОДМВР Пловдив.
Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев на 15 август 2013 година той е назначен за шеф I степен на ОДМВР Пловдив.
Със заповед на министър Йовчев от 25 ноември 2013 година е назначен на служба шеф на Главна дирекция “Национална полиция ” и му е присъдена категория А, основен комисар.
Със заповед на министър Вучков от 26 февруари 2015 година е назначен на служба заместник-директор на Главна дирекция “Национална полиция ”.

Награди:
За реализирани високи професионални резултати по време на службата си в Министерство на вътрешните работи е награждаван 10 пъти с оповестяване на признателност и два пъти с писмена хвалба. Сред получените от него оценки са “Почетен знак на Министерство на вътрешните работи ” – трета, втора и първа степен, надлежно през 2006г., 2010г. и 2011г. През 2007 година му е връчен “Медал правораздаване, независимост, сигурност ”.
През 2008 година му е присъдено оценката “Полицай на годината ” за високи професионални постижения.
През 2009 година получава почетно отличие на Министерство на вътрешните работи “За героизъм и заслуга ” – трета степен, а през 2017 година почетно отличие на Министерство на вътрешните работи “За героизъм и заслуга ” – втора степен.
Награден с огнестрелно оръжие през 2012 година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР