Заместник-държавният секретар по публична дипломация и обществени въпроси Елизабет (Лиз)

...
Заместник-държавният секретар по публична дипломация и обществени въпроси Елизабет (Лиз)
Коментари Харесай

Заместник-държавният секретар по публична дипломация и обществени въпроси Лиз Алън пристига в България

Заместник-държавният секретар по обществена дипломация и публични въпроси Елизабет (Лиз) Алън ще посети Норвегия, България и Чехия от 27 октомври до 3 ноември. Целта на визитата е задълбочаване на трансатлантическото съдействие по общи цели – в това число поддръжката на Съединени американски щати за Украйна по време на съветската военна експанзия, сигурността в Черноморския район и в Арктика и противодействието на дезинформацията.

По време на визитата си в София заместник-държавният секретар Алън ще се срещне с Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи на Република България, с цел да обсъдят взаимното партньорство за противопоставяне на манипулирането на информация и по-широките старания за подсилване на нашите двустранни връзки в годината, в която означаваме 120 години на дипломатически връзки сред Съединени американски щати и България. Докато е в София, тя ще даде начало на финансиран от държавното управление на Съединени американски щати план на стойност близо 900 000 $, взаимно с Института „ Пойнтър “, за възстановяване на медийната просветеност.

За да показва поддръжка за България като съдружник на НАТО и взаимност с Украйна, Лиз Алън ще пътува до Варна, където ще разиска с българското военноморско управление въпроси, отнасящи се до сигурността в Черно море. Също по този начин тя ще посети подкрепян от Съединени американски щати център, който подкрепя разселени украински бежанци. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР