Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд пристигна на работно посещение

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд пристигна на работно посещение
Коментари Харесай

Зам.-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд е на спецвизита в Киев

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд дойде на работно посещаване в Киев. Това е второто ѝ посещаване в Украйна от началото на пълномащабната съветска инвазия, оповестява РБК-Украйна, базирайки се на посланика на Съединени американски щати в Украйна Бриджит Бринк.


" Добре пристигнала в Украйна, заместник-държавен секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд. Днес ще се срещнем с висшето управление на страната, ветерани и гражданското общество, с цел да подчертаем нашия споделен ангажимент за победа над съветската експанзия в Украйна ", написа Бринк в X и разгласява фотография, разяснява " Фокус ".


За финален път Нюланд беше в Киев при започване на декември 2022 година Тогава тя беше в Украйна за два дни и се срещна с президента Володимир Зеленски, премиера Денис Шмигал, ръководителя на Офиса на президента Андрий Ермак, доста други министри, висши чиновници и национални депутати, представители на гражданското общество, както и частен бизнес.

" Украйна ще завоюва тази война. Путин губи. За мен беше значимо да кажа на всички наши украински сътрудници и другари, че да, те се бият и ние поддържаме Украйна да оцелее и просперира. Но това е и гаранция за опазване на свободата, Украйна се бори за всички нас “, съобщи Нюланд по-късно посещаване.

Посещението на Нюланд в Украйна идва в миг, когато Конгресът на Съединени американски щати от месеци не може да утвърди настояването на Байдън за в допълнение финансиране за помощ за Украйна в размер на към 62 млрд $. В момента Пентагонът не разполага със средства за нови пакети от военна помощ, а последният беше разгласен в края на предходната година.

Проблемът е, че Републиканската партия, която има болшинство в долната камара на Конгреса, упорства администрацията на Байдън да предприеме строги ограничения за отбрана на границата на Съединени американски щати с Мексико от незаконни мигранти от страни от Южна Америка. В подмяна на това републиканците са подготвени да поддържат отпущането на средства за Украйна. В момента се водят договаряния сред Белия дом и Конгреса.

По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че следствията от забавянето на помощта на Украйна към този момент се виждат на бойното поле.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР