Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман заяви, че ще има

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман заяви, че ще има
Коментари Харесай

САЩ заплаши Северна Корея с ответна реакция, ако Пхенян продължи с ядрените тестове

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман съобщи, че ще има мощен и явен отговор от Съединените щати, Южна Корея и света, в случай че Северна Корея организира нов нуклеарен опит, оповестява организация Ройтерс.

" Всеки нуклеарен опит би бил в цялостно нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и би имало бърз и мощен отговор на подобен тест. Вярвам, че освен Съединени американски щати и Япония, само че и целият свят ще реагират в мощен и явен метод ", сподели тя на конференция след диалози с южнокорейския си сътрудник Чо Хьон-донг в Сеул. ROK е Република Корея, формалното име на Южна Корея.

" Ние сме готови и ще продължим тристранната си полемика с Южна Корея и Япония на следващия ден ", добави Шърман.

Нейните забележки идват, откакто силите на Южна Корея и Съединени американски щати изстреляха осем ракети земя-земя рано в понеделник край източното крайбрежие на Южна Корея в отговор на залпа от балистични ракети с дребен обхват, изстрелян от Северна Корея в неделя.

Правителствените управляващи на Съединени американски щати и Южна Корея и севернокорейски специалисти настояват от седмици, че има признаци на ново строителство в Punggye-ri, единственият прочут нуклеарен полигон за Северна Корея, и че Пхенян скоро може да тества бомба. Северът не е тествал нуклеарна бомба от 2017 година

Ръководителят на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси съобщи в понеделник, че строителните работи на Северна Корея за разширение на основни уреди в главното й нуклеарно оборудване в Йонгбьон напредват.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР