Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд заяви

...
Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд заяви
Коментари Харесай

Нюланд: САЩ се надяват Русия да се върне на масата за преговори

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд съобщи през днешния ден, че Съединените щати се надяват Русия да прегледа предложенията на Вашингтон и да се върне на масата за договаряния, съобщи Ройтерс.

Това изявление тя направи, откакто Съединени американски щати предадоха на Русия писмен отговор на настояванията й, свързани със сигурността.

"Ние сме единни, единни в желанието си за дипломация. Но също по този начин сме единни и в решимостта, че в случай че Москва отхвърли предлагането ни за разговор, цената би трябвало да е бърза и сурова ", сподели пред кореспонденти Нюланд.

Тя уточни също, че Съединени американски щати са отправили към Пекин доста ясни послания.

"Призоваваме Пекин да употребява въздействието си пред Москва, с цел да насърчи дипломацията, тъй като в случай че има спор в Украйна, това няма да е положително и за Китай ", съобщи Нюланд на постоянна конференция на Държавния департамент. "Ще има обилни последствия върху световната стопанска система. Ще има обилни последствия в енергийната сфера ", сподели тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР