Замърсеният въздух през зимата изостря кожните проблеми и засилва стареенето,

...
Замърсеният въздух през зимата изостря кожните проблеми и засилва стареенето,
Коментари Харесай

Замърсеният въздух засилва стареенето

Замърсеният въздух през зимата изостря кожните проблеми и ускорява стареенето, сигнализират от Американската асоциация на кожните лекари. Според специалистите това се случва, тъй като свободните радикали повреждат естествената защитна преграда на организма. Ако живеете в град с високо замърсяване на въздуха, рискът от атопичен дерматит пораства, разкриха още експертите. Също по този начин има заплаха и от други кожни проблеми, измежду които акне, старешки петна и бръчки.

След като кожата е наранена от замърсяването, липидите и колагенът стартират да се разпадат. Този развой е изключително по-интензивен през зимата, когато замърсеността на въздуха в огромните градове като София стига най-високите си стойности, демонстрира разбор на Foreo.

В студения сезон на годината вярната грижа за кожата е наложителна, защото, в случай че се остави незащитена, това ще отслаби защитната й преграда и ще отключи предразположеността към цялостен набор от проблеми, настояват откриватели.

С изгарянето на отпадък, изкопаеми горива, промишлени излъчвания, процеси на микробно раздробяване, превозване, строителство, разрушение и така нататък замърсеността на въздуха в огромните градове може да аргументи съществени вреди освен на кожата, само че и на здравето. Замърсяването на въздуха е обвързвано с респираторни болести, диабет, черния дроб, рак на пикочния мехур, деменция, проблеми с плодовитостта и оплождането. Мръсният въздух визира всеки орган и клетка в телата ни и е виновен за 7 милиона ранни смъртни случая годишно, което го прави една от най-големите закани за нашето здраве на световно равнище.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР