Замъкът Поури“, който се намира на север от Дънди в

...
Замъкът Поури“, който се намира на север от Дънди в
Коментари Харесай

Може да закупите шотландски замък от 17-ти век за 625 000 паунда

Замъкът „ Поури “, който се намира на север от Дънди в Шотландия и даже има кули и оловни стъклени прозорци, излезе на пазара с оферта от £625 000.

Продажбата на замъка е поверена на компания, която го показва като място, уместно за фамилен дом, ваканционен парцел или инвестиция. В центъра на историческата постройка има салон с повърхност от 30,2 квадратни метра с висок корубест таван и столова с подова настилка от каменни плочи, камина и таван с дъбови греди.
 Замък Поури, Шотландия В сърцето на постройката се намира хол от 100 кв.м с висок корубест таван
Замъкът разполага с три огромни спални, в това число тази „ на земевладелеца и неговата дама “, с открита камина и корубест таван, а също и душ кабина. До „ Стаята в кулата “ може да се стигне през спалнята, която сега е кабинет, а преди е била употребена като стая за изкуство.
 Замък Поури, Шотландия Спалнята на земевладелеца и неговата дама
Замъкът е имал лична пекарна, която в този момент е превърната в кухня с столова, има пещ за самун и готварска печка.

През последните три десетилетия са осъществени обширни ремонтни работи от актуалните му притежатели, като елементи от средновековните и ренесансови характерности на постройката са непокътнати.
 Трапезарията в замъка Поури Трапезарията в замъка
Произходът на земята може да бъде проследен към 850 години обратно до 1172 година, когато крал Уилям I подарява земята на Робърт Огилви, граф на Ангъс. Оттогава ръководството му е доминирано от две фамилии, Огилви и Фотрингам.

Семействата, които са имали замъка в продължение на към 600 години, са взели участие интензивно в политиката и споровете на късното Средновековие, Ренесанса и Великите географски открития. Писма демонстрират тяхната преписка с кралски особи, в това число Мери, кралицата на Шотландия.
 Замък Поури, Шотландия Замъкът Поури – схема на Джеймс Макинтош Патрик от 1907-1998
„ Замъкът Поури е рядка опция да притежавате красиво реновиран палат, обвързван с някои от най-известните кралски особи на Шотландия и с най-значимите исторически събития “, споделя мениджърът на парцела Дейвид Флетчър.

„ Замъкът се намира на към пет километра от Дънди, като пътната инфраструктура е отлична, има железопътен и въздушен превоз. В региона се намират голф стадиони от международна класа. Замъкът сигурно ще притегли интерес от необятен кръг купувачи., акцентира Флечър.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР