Зам.-шефът на Съюза на погребалните фирми Стоян Макреев разкри подробности

...
Зам.-шефът на Съюза на погребалните фирми Стоян Макреев разкри подробности
Коментари Харесай

Зам.-шефът на Съюза на погребалните фирми с разкрития за задържания траурен агент /видео/

Зам.-шефът на Съюза на погребалните компании Стоян Макреев разкри детайлности за арестувания погребален сътрудник, упрекнат в противозаконни погребения.
По думите му откритите всеобщи гробове се намират вътре в гробищния парк, а не отвън него.
„ На 23 май го видях за последно към 11.00 ч. на гробищата с още една жена, която приличаше на бездомна, и с по този начин наречения началник на Криминалната полиция. Съмнително е какво правеха тримата заедно”, разясни той.
И изясни, че от години се носят митове за Георги Енев.
„ За този човек повече от 20 години се носи митове по какъв начин „ коли и беси " в Банкя, по какъв начин единствено той има право да дефинира гробните места. Във компанията ми имам място за предпазване на покойници – хладилни камери. Там той оставяше тела на умряли по 3-4 месеца. Последният път, когато пристигна да остави мъртвец, заповядах на личния състав да му натоварят останалите тела и да му се дадат смъртните актове”, описа още Макреев. И добави, че самият той не е имал контакт с околните на покойниците.
Макреев разясни и по какъв начин може да се ревизира дали даден човек е кремиран.
„ Всеки може с номера на смъртния акт и ЕГН-то на умрелия да се допита до трите крематориума у нас дали има кремирани тленни остатъци. А, в случай че желаете да ревизирате дали ваш непосредствен е заровен, може да извършите информация във всеки един гробищен парк”, сподели още зам.-шефът на Съюза на погребалните компании.
Кметският наместник на село Клисура Камелия Димитрова е индивидът, подал сигнал в полицията за злокобната находка.
„ В събота е имало заравяне на нашите гробища. Преди да се стартира всичко гробокопачите, които са подготвяли остарял унаследен гроб, са видели настрана, че има кости. За да не уплашат околните на покойника са хвърлили 2-3 лопати от горната страна. След това дамата на свещеника ми се обади и ми сподели какво са видели. Веднага подадох сигнал. Личеше си, че гробовете са небрежно направени и телата са заровени наплитко. Районът е изолиран и по тази причина никой не е схванал за случилото се. От локалните знам, че арестуваният траурен сътрудник е некоректен”, описа тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР