Зам.-председателят на парламентарната група на БСП и председател на Комисията

...
Зам.-председателят на парламентарната група на БСП и председател на Комисията
Коментари Харесай

Иван Ченчев и социалисти спазиха вековната традиция на Скравена с преклонение пред паметника-костница на Ботевите четници


Зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия и ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев и социалисти от Ботевград съблюдаваха вековната традиция на Скравена и сведоха глави в символ на благодарност пред подвига и саможертвата на Христо Ботев, неговите четници и героите на българската независимост. Те се включиха в паметните празнувания в селото, съхранило и уважило тленните остатъци на 10 от Ботевите четници след разгрома на дружината, водена от Георги Апостолов в борбата край Рашов дол.

„ Поклон пред героите, загърбили всичко персонално, с цел да дадат в жертва себе си в името на Отечеството и жадуваната от цялостен народ независимост. С тази всеотдайност те поемат по пътя към безсмъртието и остават вечно в паметта на българския народ “, съобщи Иван Ченчев.

Народният представител, ръководителят на Българска социалистическа партия в Ботевград и общински консултант Николина Цолова, кметовете на ботевградските села Литаково и Врачеш, социалисти от организацията в Ботевград се включиха в шествието, което потегли от църквата „ Св. Св. Козма и Дамян “ до паметника-костница в Скравена. Паметната гала приключи с тържествена проверка-заря, с присъединяване на военно формирование от Враца.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР