Зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин посочи, че до разпускането на

...
Зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин посочи, че до разпускането на
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин, БСП: 48-мото НС няма да гласува текстовете за разследване на Главния прокурор

Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин уточни, че до разпускането на 48-мото Народно заседание няма да бъдат гласувани промени в Закона за правосъдната власт, с които да бъде основан механизъм за разследване на основния прокурор. Според Вигенин за гласуването на измененията на второ четене няма задоволително време, защото даже през днешния ден Комисията по правните въпроси да успее да завърши законопроекта: 

" Това значи да се разгласи на следващия ден, че е изработен подобен законопроект и оттова най-късият период, който може да тече за оферти сред първо и второ четене, е 3 дни, което на процедура значи, че това Народно заседание няма да одобри този план ".  

 

Кристиян Вигенин беше безапелационен, че законопроектът не трябва да се приема преждевременно, защото има риск той да се окаже противоконституционен: 

" Моята теза е, че Народното събрание - идващото, би трябвало да се заеме с този законопроект още първите дни ". 

 

Кристиян Вигенин посочи, че Българска социалистическа партия са подкрепили законопроекта, само че не престават да упорстват " да се откри най-хубавата формула, под която да бъде основан механизъм за надзор на актовете и на активността на самия Главен прокурор. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР