Зам.-председателят на Народното събрание и депутат от регион Шумен д-р

...
Зам.-председателят на Народното събрание и депутат от регион Шумен д-р
Коментари Харесай

Безплатни профилактични прегледи за жени в Шуменско



Зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от район Шумен доктор Нигяр Джафер провежда безвъзмездни гинекологични прегледи за дами от района. Те са част от продължителна акция, ориентирана към повишение информираността и смяна на настройките към профилактичните прегледи, ранното диагностициране и лекуване на онкологичните болести в страната, изключително в общини с по-труден достъп до здравни грижи.

Екипът, който ще извърши прегледите и консултациите в края на седмицата от 2 до 4 ноември, има 10-годишен опит при работа в разнообразни общини на страната. Медицинската грижа е поредна самодейност под патронажа и със съдействието на доктор Нигяр Джафер след извършените прегледи в общините Велики Преслав и Нови пазар за болести на опорно-двигателния уред и акцията за скрининг на хепатит В и С в град Шумен.

Както „Труд“ писа, здравните акции протекоха при голям интерес, а това удостоверява нуждата от сходни начинания.

В петък медиците ще бъдат в община Венец, в събота са в селата Бяла Река и Чернооково, община Върбица, а в неделя ще посетят село Браничево, община Каолиново.

В България продължава да се регистрира растяща наклонност на заболяваемост и смъртност от онкологични болести, в това число от рак на маточната шийка, поради липса на профилактика и скрининг при противоположни трендове в Европейския съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР