Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов коментира пред Нова ТВ поредните

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов коментира пред Нова ТВ поредните
Коментари Харесай

Даниел Митов: Путин е новият Чикатило, Радев иска Украйна да къса парчета от себе си и да ги дава на канибала

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов разяснява пред Нова ТВ следващите излагации на президента, който установи, че Украйна желала войната да продължи: " Поредната срамна демонстрация на Радев. Путин е новият Чикатило, прочут като Канибала от Ростов. Според Радев обаче жертвата би трябвало да откъсне част от плътта си и да я даде на канибала. Президентът може би счита, че страни като Китай, Бразилия, Южна Африка и Индия ще са водещи. Посещението му в Южна Африка има доста по-дълбоки аргументи. Радев ще е първият, който ще вее съветско флагче, в случай че се случи проблем сред нас и Москва, не дай си Боже. В момента би трябвало да се фокусираме върху други неща като правосъдната промяна ", отговори Митов на въпрос, дали се обмисля импийчмънт на президента. " Импийчмънт в българския вид би трябвало да се обмисли доста добре. Радев е доста наскърбен, че не ръководи еднолично. Трябва да се види за какво му беше разрешено да излезе отвън конституционните му пълномощия. Аз се веселя, че той към този момент не се занимава с интернационалните ни връзки ", сподели още Митов.

" Руските офанзиви против уеб страницата на Народното събрание не са непредвидени. Народно събрание би трябвало да работи оптимално бързо, с цел да отбрани цифровата си инфраструктура ", съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС.

Той разяснява и избора на Бойко Борисов за ръководител на външната комисия в Народното събрание: " Нормално е някогашният министър председател да бъде във фокуса на външната политика и да е ръководител на тази комисия. Като дълготраен министър председател, Бойко Борисов има безгранични контакти и въздействие. Познат е в цяла Европа и умерено може да бъде мотор да заведем страната ни в Еврозоната и в Шенген ", уточни Митов. По думите му Борисов ще играе значима роля и за отношението на страната ни към войната в Украйна. Той прикани Българска социалистическа партия да не се упражнява върху имунитета на Борисов, тъй като го е подал по подобаващ път, а социалистите да си намерят други способи да вършат политика.

" Това държавно управление се направи мъчно и вършим доста взаимни отстъпки. Ние нямаме доверие на ПП-ДБ поради предходното им ръководство с Българска социалистическа партия и двуличието за енергетиката. Ние сме в начална фаза на градене на доверие. Не мисля, че Димитър Радев има конкуренция за началник на Българска народна банка, той е неоспорим престиж. Тежко вървят диалозите за регионалните шефове ", сподели още някогашният външен министър.

" Категорично няма да гласоподавам за Васил Терзиев. Аз съм антикомунисти в дълбините на душата си, а Терзиев не е поради наследствената му обремененост. Тази номинация е пестник към всички хора, изключително в София, където хората гласоподават по завещание за дясното. Терзиев е правоприемник на хора от най-зловещата част на репресивния уред ", сподели още Митов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР