Зам.-областният управител на Кюстендилска област Райчо Цветин едва не загина

...
Зам.-областният управител на Кюстендилска област Райчо Цветин едва не загина
Коментари Харесай

Ужас! Зам.-губернаторът на Кюстендил и съпругата му едва не изгоряха живи!

Зам.-областният шеф на Кюстендилска област Райчо Цветин едвам не почина дружно със брачната половинка си Емилия Халилова в пожара, разразил се в депото за индустриални боклуци край Дупница. Младежи доброволци ги измъкнаха от огнената буря.

В деня на пожара Цветин излязъл в отпуск и отпътувал за Банско на отмора дружно със фамилията си. По телефона му се обадил неговият сътрудник, зам.-областният шеф доктор Матей Попниколов, и го уведомил за екологичната бомба край Дупница.

“Като получих телефонното позвъняване на сътрудника, незабавно потеглих за Дупница дружно със брачната половинка ми Емилия Халилова. Като отидох на мястото на пожара, беше ужасно. Всичко гори, черен дим се издига на метри в небето. Такова нещо не бях виждал в живота си. Беше ужасно.

Разбрах, че огънят обгръща село Блажиево, община Бобошево, и през нощта потеглих с джипа за селото. Всичко около пътя гореше и пукаше. Беше пъкъл! Млади хора доброволци се бореха с огнената буря без боязън, а хората в село Блажиево се седяха у дома и чакаха някой различен да гаси. С нас беше и кметът на Блажиево.

По едно време на средата на пътя джипът ми спря и не желае да потегли. Изпаднахме в смут. Ще изгорим посред полето! Навсякъде мрачно, светеха единствено пламъците на огъня.

Млади момчета доброволци пристигнаха и ни помогнаха. С ръце издърпаха джипа на безвредно място. В тъмното не можах да ги видя кои са, най-малко да ги почерпя, че ни помогнаха в тежък и заплашителен момент”, описа Цветин, представен от struma.bg.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР