Зам.-министърът на външните работи на руската държава направи изявлениеЗападната военна

...
Зам.-министърът на външните работи на руската държава направи изявлениеЗападната военна
Коментари Харесай

Русия: Западната военна помощ тласка Молдова към катастрофа

Зам.-министърът на външните работи на съветската страна направи изказване

Западната военна помощ за Молдова не способства за сигурността и суверенитета на страната, съобщи в събота заместник-министърът на външните работи на РусияМихаил Галузин.

" Както демонстрира опитът, безразсъдното помпане на една страна със западни оръжия не способства за нейната сигурност и суверенитет, а в противен случай, доближава я към злополука ", сподели той пред съветската държавна осведомителна организация РИА Новости, съобщи БГНЕС.

Галузин означи, че Москва нееднократно е призовавала Кишинев да реагира " рационално " на западните оферти за " повишение на отбранителната дарба ".

" Бих желал още един път да изразя подозрение, че сходна " помощ " от Запада, която наподобява повече на създаване на територията, се реализира в полза на самата Молдова ", акцентира той.

Относно въпроса за доставките на съветски нефт през Украйна Галузин съобщи: " Обемът на петрола, изпомпван през южното отклонение на петролопровода " Дружба " за Унгария, Словакия и Чехия, ще остане на равнището от тази година. "

Коментирайки уреждането на спора в Нагорни Карабах, той съобщи, че осъществяването на тристранните съглашения сред Русия, Армения и Азербайджан ще способства за напредъка в работата по мирния контракт сред Баку и Ереван.

" Надяваме се на еволюционен прогрес в области като деблокирането на транспортните и икономическите връзки в района, определянето на границите и решаването на филантропичните проблеми ", сподели Галузин.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР