Зам.-министърът на външните работи Георги Георгиев обясни подробности около падането

...
Зам.-министърът на външните работи Георги Георгиев обясни подробности около падането
Коментари Харесай

От днес падат визите за Канада! Зам.-външният министър с първи подробности и ексклузивен коментар…

Зам.-министърът на външните работи Георги Георгиев изясни детайлности към рухването на визите за Канада и първото си посещаване там без тях, посланията и договорите на премиера Бойко Борисов по време на визитата му в Саудитска Арабия, договорите с Македония и семейството на България на групата „16 + 1“.

Срещу 7 канадски $ и регистрация в специфичен уебсайт можете да заминете за Канада, като престоят ви може да е до 6 месеца. Става дума, в случай че визитата ви е при близки, на екскурзия или по бизнес. А в случай че отивате за работа или обучение, отново ще важат старите правила за визи. За 2017 година 6700-7000 българи са пътували до Канада. Смятаме, че броят на хората ще се усили, уточни зам.-министърът, който на следващия ден отпътува на шестдневно посещаване в Канада.

Там ще има срещи във външното министерство и ще се срещне с българската общественост, като ще посети и две български учебни заведения.

Билетът почти е към 1000 лв., допускам. Далече е, става дума за презатлантически полет, изясни зам.-министърът.

Повече от 20 години връзките със Саудитска Арабия не са развивани и е знаково, че делегацията ни бе посрещната по този метод. Страната-домакин вярно разчита, че България е фактор на Балканите и в Европа, уточни Георгиев.

Преди няколко дни се върнахме от Будапеща, следващата година София ще семейства седмата среща на държавните ръководители на 16+1, имаме положително позициониране на Европейски Съюз, европредседателството, министър председателят на Южна Корея също направи значимо посещаване с диалози за съдействие във високотехнологичната сфера, разяснява още Георгиев.

По тематиката за отклонения от Иран полет на българския държавен аероплан Георг Георгиев съобщи, че връзките ни с Иран са превъзходни.

На въпрос на ПИК какви са новите стъпки сред България и Македония зам.-външният министър напомни, че са подписани 9 съглашения сред двете страни. Ние би трябвало да работим непроменяемо по транспортната съгласуваност и да улесняваме връзката сред България и Македония. Там има голям напредък във връзка с контактите с България, отсече Георгиев.

Запитан кои са най-големите страхове на българското европредседателство, Георгиев уточни, че е убеден, че България ще се оправи чудесно по време на председателството. Колкото по единени сме и колкото повече стоим зад целите на българското държавно управление, толкоз по-успешно ще бъде то, отсече Георгиев.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР