Зам.-министърът на иновациите и растежа Веселина Минчева вчера връчи сертификат

...
Зам.-министърът на иновациите и растежа Веселина Минчева вчера връчи сертификат
Коментари Харесай

Зам.-министър Минчева връчи сертификат за инвестиция за разработване на софтуер и разкриване на 80 нови работни места

Зам.-министърът на нововъведенията и растежа Веселина Минчева през вчерашния ден връчи документ клас „ А " за инвестиция за разкриване на офис за създаване на програмен продукт в България на компанията „ Фьоникс Фарма ИТ Сървисиз ". Инвестиционният план е на стойност 500 000 лева и е за откриване на 80 нови работни места. Сертификатът беше връчен на ръководещия шеф на сдружението „ ИТ Сървисиз " Димитър Петров. На церемонията участваха изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Мила Ненова, управлението на компанията и ИТ експерти.

Дейността по капиталовия план е в региона на осведомителните технологии. Основният фокус ще бъде компютърно програмиране, поддръжка на инфраструктура, сложен разбор при разработка на програмен продукт в актуалните софтуерни технологии. Услугите, които ще предлага компанията са в три насоки - технологии, артикули и услуги за процеси. Инвестицията се осъществя в София, а за екипа от експерти ще бъде обезпечено нужното IT и офис съоръжение и образования.

„ Нашата цел е да насърчаваме по най-адекватен метод вложителите. Работим в посока страната да обезпечи навременни насърчителни ограничения към тях и да се усъвършенстват административните процеси. Страната ни има голям капацитет за развиване на високите технологии. У нас са едни от най-големите гении в IT бранша ", съобщи зам.-министър Минчева по време на връчването. От компанията подчертаха, че за тях най-важно е професионалното развиване на фрагментите им и че са измежду първите, които ще употребяват опцията за високопроизводителни калкулации на новия български суперкомпютър " Хемус ". Зам.-министър Минчева посети офиса на „ ИТ сървисиз ", където се срещна от близко с работата на компанията и чиновниците.

Припомняме, че от юни до момента са сертифицирани 11 капиталови плана на обща стойност за над 75 млн. лева С плановете се чака да бъдат разкрити близо 1000 нови работни места.

Групата Фьоникс е европейски водач в сферите на търговията на едро с фармацевтични артикули, търговия на дребно - аптеки и услуги за фармацевтичната промишленост. С наличието на 29 пазара за здравни услуги, компанията предлага неповторимо географско покритие в цяла Европа, като със своите близо 40 000 чиновници способства значително за цялостното опазване на здравето на популацията в районите. В компанията в България работят над 750 чиновници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР