Зам.-кметицата на „Младост” Биляна Петрова, която беше показно арестувана заедно

...
Зам.-кметицата на „Младост” Биляна Петрова, която беше показно арестувана заедно
Коментари Харесай

Заместничката на Деси Иванчева вкарала глуповатата кметица в престъпните схеми

Зам.-кметицата на „ Младост” Биляна Петрова, която беше показно задържана дружно с шефката си Десислава Иванчева, е била експерт в писането на европроекти. Това обясниха пред „ Уикенд” чудесно осведомени с биографията й.

Нейна компания, която и в този момент продължава да работи сполучливо, от години изготвяла плановете, с които получава евросубсидии известната компания „ Пършевица” на предприемача Димитър Зоров. Биляна Петрова натрупала опит в правенето на документите, до момента в който работела в Министерство на земеделието. Дълги години там посветила навръх еврофинансирането и около това натрупала и клиенти за проспериращата си частна компания. Прякорът и в Министерство на земеделието бил Лапачката. В тази държавна работа направила първите си стъпки в корупционните сфери.

Преди да се посвети на печелившия бизнес, в който се въртят огромните пари през последните години, Биляна Петрова работила в козметичната компания. Иначе тя е приключила интернационалните стопански връзки, а по-късно специализирала в Румъния.

Според източниците на седмичника, двете с Десислава Иванчева са близки освен от митингите за зеления „ Младост”, само че и тъй като жилищата им били в съседство в квартала. Покрай интервала, в която работела в козметична компания, тя се сближила с Иванчева.

Братът на Бояна Петрова – Елин Христов е почитан чиновник в Световната здравна организация на Организация на обединените нации в Женева. Неговата брачна половинка Светла пък е инспектор с висок интернационален сан. Дълги години фамилията работило в структурите на Евросъюза в Брюксел. След това Елин Христов спечелил конкурс в Световната здравна организация и се пренесли край Женевското езеро.

Близките на Петрова били мощно обезпокоени от ареста й. Те били надълбоко уверени, че тя е почтена. „ Изкарва задоволително пари даже единствено от консултантския си бизнес, за какво й е да се замесва в нечисти афери и да претърпява целия този резил” – коментирали в фамилията.Според други обаче, точно Биляна Петрова е мозъка на рекетьорските схеми в „ Младост”, в които е въвлекла и глуповатата Десислава Иванчева.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР