Зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов и зам.-кметът по транспорт

...
Зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов и зам.-кметът по транспорт
Коментари Харесай

Предстои полагането на износващия пласт асфалт на кръговото кръстовище на бул. “Кл. Охридски“ и бул. “Андрей Люпчев

Зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов и зам.-кметът по превоз Кристиан Кръстев ревизираха построяването на новото кръстовище с кръгово придвижване сред булевардите „ Св. Климент Охридски “ и бул. „ Андрей Ляпчев “ в регион „Студентски“.

Изграден е цялостният габарит на строящото се сега кръстовище с кръгово придвижване сред булевардите „ Св. Климент Охридски “ и бул. „ Андрей Ляпчев “ в регион „ Студентски “. В него са обособени две ленти за придвижване по 4,5 м и са направени връзките сред съществуващите пътни платна на двата булеварда, като в обсега на кръстовището са планувани и нови тротоари. На този стадий от строителството към този момент са построени нова дъждовна канализация за отводняване на пътното платно и нова електроснабдителна мрежа.

„ Следващият уикенд, 2 – 3 юли следва да поставим износващия слой асфалт, като за задачата кръстовището ще бъде затворено за прекосяване от коли и коли на градския превоз за двата дни. След асфалта ще бъдат осъществени довършителни действия и на финала ще бъде положена хоризонталната маркировка в цялото кръстовище. Кръговото ще бъде изцяло приключено по-рано от оповестения период. Очакваме това да стане в първата половина на месец юли “. Това разяснява зам.-кметът по строителството на Столична община инж. Ангел Джоргов.

В момента се довършва построяването на тротоарите. От през вчерашния ден е пуснато придвижването с съвсем цялостен габарит и се вижда позитивният резултат върху трафика. Кръговото придвижване е проведено безконфликтно, заобикалят се перпендикулярните потоци и има изцяло предпазен десен завой от бул. “Ляпчев “, съобщи зам.-кметът по превоз Кристиан Кръстев.

В момента се работи и по ул. “Флора “ в Манастирски ливади – изток, която е извънредно значима за достъпа до новостроящата се детска градина.

Фотограф: Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР