Зам.-кметът по образование и бизнес развитие взе участие в започналия

...
Зам.-кметът по образование и бизнес развитие взе участие в започналия
Коментари Харесай

Стефан Стоянов представи добрия пример на Пловдив

Зам.-кметът по обучение и бизнес развиване взе присъединяване в почналия през вчерашния ден Webit конгрес в София. Това е най-голямото събитие за софтуерни, цифрови и бизнес конференции, което се организира за 12 път и се състои от няколко панела.

Начало на форума бе обещано с платформата Powers Summit, която събра представители на Народното събрание, държавното управление, бизнеса, браншови организации, учени и студенти. Форматът даде опция за действен разговор, лице в лице, чиято цел беше да се генерира групова просветеност, която да спомогне за основаването на устойчиви решения за бъдещето на България.

Събитието беше разграничено на няколко панела: предприемачество, финтех и киберсигурност, опазване на здравето, стабилно развиване, План за резистентност, сила и " зелена договорка " и обучение, в който се включи и зам.-кметът. Той бе поканен да показа положителният образец за цифровизация на образователния развой в Пловдив.

" Технологиите са в основата на стопанската система на познание, а тя минава през просветителната система. България има неповторим късмет да трансформира софтуерно просветителния развой, внедрявайки скоростно облачни технологии, и да получи стратегическо преимущество за своята стопанска система “, съобщи Стоянов.

По думите му в Община Пловдив към този момент има 55 паралелки в 13 учебни заведения, които се образоват по модела 1:1 без хартиени учебници и принадлежности. Всеки възпитаник разполага със свое устройство, което му разрешава да учи на всички места и когато и да е. Така децата още в учебно заведение получават освен професионални цифрови умения, само че и опция за насърчаване на сериозно мислене, работа в екип, анализиране на данни – качества търсени от актуалните работодатели.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР