Зам.-кметът на Стара Загора Йордан Николов заведе съдебен иск за

...
Зам.-кметът на Стара Загора Йордан Николов заведе съдебен иск за
Коментари Харесай

Зам.-кмет съди българско семейство за коментар във фейсбук! Вади кръщелно, за да докаже, че не е вещер!

Зам.-кметът на Стара Загора Йордан Николов заведе правосъден иск за 4500 лв. против нормално българско семейство. Причината е повече от необикновена – коментар в обществената мрежа, в който Николов е наименуван " вещер ". За това алармира общественикът Петко Петков в една от най-големите старозагорски групи.

Проверка на Burgas24.bg откри, че възможностите афектираният политик да завоюва делото са минимални. Юрист с дълготраен опит разяснява пред нашата медия, че постът, който Николов заема, допуска по-висок предел на толерантност към рецензии, включително и мнения в обществената мрежа.

Burgas24.bg разгласява сигнала на Петко Петков без редакторска интервенция:

Пиша още веднъж по " смешната " тематика, само че като че ли този път по никакъв начин не ми е смешно. Както може би разбрахте, заведените от господин Тодоров каузи ще бъдат прекъснати по негово искане. Това надалеч не значи, че казусът е решен обаче. Такива каузи има заведени и от зам.-кмета Йордан Николов. " Личност ", която за мен е пример за това, какво не би трябвало да бъда, само че ще се огранича, тъй като пожертвам с думите си да му причиня неизлечими заболявания и премеждия, които даже не мога да си въобразя.

Днес до мен доближи документооборота по една от исковите молби заведени от Николов. Младо, щастливо и работливо семейство, този път се оказва цел на Николов. Отново, в коментар под пост са изречени думи, една от които “вещер " и ориентирана към име “Йордан Николов ". Как тъкмо се стига до тук няма да задълбочавам, само че ще споделя това, което надълбоко ме разстрои. В приложените констативни протоколи е видно, че Йордан Николов обстойно и необятно е ровил в профила на фамилията. Заснети са всички “life events " - женитба, детенце и други. Заснети са постове на стената на фамилният профил. Шокирах се, когато видях и този, който гласи “СБОГОМ МАМО ". Приложени са фотоси от заравяне на родителите на нарочените от Николов, на които участват и децата. Всъщност, цялата история се разиграва, до момента в който фамилията е в печал, а през това време Николов, от дребният си печален кабинет в общината, вместо с работа, се занимава с facebook. И без капка срам ги ускорява към съда. Тук обаче историята стартира да нагорчава доста повече. 4500 лв. е компенсацията за “щетите " нанесени на лицето Николов, като е приложил фотография от лихвен калкулатор, с който е пресметнал и + 95 лв. рента. Но не не, не парите са грозното тук (само).

Грозното идва от приложение номер 1 и 2, а точно кръщелното на Николов, написано с почерк на второкласник през 2006-а, с коeто оспорва изказванието, че е “вещер ", както и амбулаторен лист от психиатър, в който е записано, че 58-годишният Николов е прочел думата “вещер " във facebook, ненадейно се почувствал под напрежение и угрижен, повишил стойности на АКН 195/100, мощно сърцетуптене и тежест в гръдната област, след това направил астматичен припадък, налагащ потребление на характерна терапия.

“Обективно положение " гласи: Психомоторно под напрежение, обезпокоителен, с напрегнат лицеизраз. Спонтанно разкрива преживяванията от възходяща тревога, натегнатост, главоболие, сърцетуптене. Преработва психотравмиращото събитие и възприема като застрашаващо и уронващо персоналният му интегритет и бодърствуване.

Аз освен няма да приема думите на Николов за истина, само че и остро ще осъдя безпардонното и аморалното му държание. Г-н Николов не е инцидентен човек и славата му го изпреварва. Слава на един доста печален заместител кмет. И болен явно. И с душевен проблеми, отново явно. 

Бих призовал господин Николов да последва образеца на господин Тодоров и да отдръпна исковете си. Не тъй като аз по този начин желая или считам, че е редно. А тъй като вместо с дребни схеми и репресии, може да се захванем с същинска активност, с която да градим. Негов е изборът и моля към господин Тодоров, да разиска тази опция с подчиненият си и при положение, че до анулация не се стигне, то добре да обмисли дали не е по-добре да го отзове на момента, защото явно има по-сериозни проблеми.

Вярвам, че разсъдъкът и откровено положителните планове ще вземат превес и скоро всички ще забравим за случката. Днес картите са у вас и вие решавате. Утре ще е наш ред.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР