Зам.-кметът на София по “обществено строителство” инж. Цветан Божинов изненадващо

...
Зам.-кметът на София по “обществено строителство” инж. Цветан Божинов изненадващо
Коментари Харесай

Зам.-кмет по строителството на София хвърли оставка

Зам.-кметът на София по “обществено строителство” инж. Цветан Божинов изненадващо е подал оставка в сряда, стана ясно на извършеното първо съвещание на Столичния общински съвет в четвъртък. Пред Mediapool от Столична община потвърдиха новината и прецизираха, че претекстът е “лични причини”. Оставката му била призната от Фандъкова същия ден и още през днешния ден бе назначен негов заместител - инж. Ангел Джоргов.

Божинов зае поста в края на 2019 година и бе претрупан да дава отговор за построяването на транспортна инфраструктура, публични здания и ВиК мрежи. Тогава Фандъкова го разказа като човек с 30-годишен опит, който е работил и управлявал огромни инфраструктурни планове, както и такива в областта на жилищното строителство и построяването на индустриални здания.

Ръководил е и строителството на нов метантанк на станцията за филтриране на отпадъчни води " Кубратово ", която се стопанисва от " Софийска вода ".

Седащият на неговия стол инж. Ангел Джоргов през април т.г. бе определен за член на Съвета на шефовете на “Метрополитен” ЕАД. “С отчет на кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова през днешния ден той ще бъде освободен от тази служба с решение на Столичен общински съвет и ще може да поеме поста на зам.-кмет по строителството”, прибавят в публично известие от общината.

Джоргов е лекар по подземно строителство. От 2008 година работи в общинското сдружение “Метрополитен” ЕАД по построяването на разнообразни сектори на столичното метро. От 2016 година е зам.- шеф ръководство „ Инвестиционна активност “ и зам. -ръководител на плана за трета линия на метрото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР