Зам.-кметът Боряна Шалявска: Вярвам, че спортната зала ще се превърне

...
Зам.-кметът Боряна Шалявска: Вярвам, че спортната зала ще се превърне
Коментари Харесай

НХГ Св. св. Кирил и Методий в Благоевград с нов физкултурен салон

Зам.-кметът Боряна Шалявска: Вярвам, че спортната зала ще се трансформира в място за завършения и другарства

Новоизграденият физкултурен салон в двора на Национална филантропична гимназия „ Св. св. Кирил и Методий “ в Благоевград бе открит през днешния ден с церемониален водосвет, отслужен от отец Светослав и алегорично прерязване на лентата.

„ В навечерието на светлите празници доста се вълнувам да открия новия физкултурен салон, който се надявам да стане място освен за спорт и здраве, само че и за доста завършения и другарства “, сподели зам.-кметът по обучение и бизнес развиване в Общна Благоевград Боряна Шалявска, която приветства присъстващите.

Сред гостите на събитието бяха и ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, шефът на НХГ „ Св. св. Кирил и Методий “ Светлана Солачка, представители на общинската администрация, на компанията реализатор, учители и възпитаници.

Лентата бе прерязана от сегашния и някогашния шеф на гимназията Светлана Солачка и Марин Митов.

Новият физкултурен салон се състои от спортна зала, планувана за упражняване на разнообразни типове спорт. Има и помощна постройка с две съблекални, кабинет за преподаватели, склад и санитарни пространства, в това число за хора в неравностойно състояние. Достъпът до салона се реализира по два метода – посредством вход от двора и топла връзка с учебното заведение. Изградена е и подпорна стена.

Салонът е оборудван с всички нужни уреди и уреди. Съблекалните и кабинетът също са обзаведени.

В двора на гимназията върху ударопоглъщаща настилка са инсталирани спортни уреди за поощряване практикуването на спортни занимания навън.

Строителството на салона и спортните уреди са част от дейностите по план „ Обновяване и рационализация на просветителната инфраструктура в Благоевград “, който се финансира от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 посредством Европейски фонд за районно развиване.

Основната цел на плана е основаване на условия за по-добър живот и генериране на директни изгоди за децата и учениците, посещаващи обновените обекти на просветителната инфраструктура по плана.

Непосредствено преди формалното разкриване на салона бе извършена и заключителна конференция по плана.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР