Зам.-главният редактор на платформата Factcheck Георги Марчев представи пред Нова

...
Зам.-главният редактор на платформата Factcheck Георги Марчев представи пред Нова
Коментари Харесай

Разбиха фалшиви данни и митове от комунизма, с които все още тъпчат главите на децата и облъчват наивници

Зам.-главният редактор на платформата Factcheck Георги Марчев показа пред Нова нюз инспекция на легенди и подправени вести, които витаят в страната ни още от времето на социализма. Въпреки ерата на интернет и на по-достоверна информация, към момента има наивници, които се връзват. По време на тоталитарния режим, а и в мутренския интервал на 90-те години народът беше " подтикван ", че е измежду най-умните в света, измежду най-богатите народи по времето на Тодор Живков, по който към момента има носталгици, някои от които са живели година-две преди 10-и ноември 1989 година

„ Твърди се, че сме били на 68-о място по независимост на словото по време на соца. Последните години в класацията на „ Репортери без граници ” заемахме нежелани позиции. Внушението е, че даже през социализма е имало независимост на словото, а в този момент – не. Много хора в действителност се връзват. Липсата на независимост на словото по времето на Народна република България е било записано в Конституцията ”, изясни Mарчев.

Той съобщи, че с сътрудниците му са ревизирали по какъв начин по " данни " на Организация на обединените нации, ОССЕ и Централно разузнавателно управление на САЩ да вземем за пример по стандарт на живот Народна република България е била на 26-о място, а през днешния ден сме на 89-о в света. При опазването на здравето сме били шести, а през днешния ден - 82-ри в международен мащаб. Най-фрапиращ е образецът с образованието. След 1989 година учителки, баби, дядовци и родители повтаряха мантрата, че сме втори по разсъдък на планетата след евреите. Днес обаче сме на 82-ро място по обучение.От Factcheck категорично са ревизирали, че сходна самобитна " ранглиста " за обучение стартира да се прави чак през 2000 г.Самите организации, които са представени, надали са били осведомени с кошмарния национализъм на комунистите, с който и до през днешния ден някои учители и родители облъчват децата. Паралелно съветски сътрудници, ченгета и русофили се мъчат да показват тоталитарния режим като парадайс спрямо днешния ден посредством отвратителните внушения и подправените данни, които бълват.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР