Залцбург ще бъде част от групите на Шампионската лига за

...
Залцбург ще бъде част от групите на Шампионската лига за
Коментари Харесай

Залцбург отново е в Шампионската лига

Залцбург ще бъде част от групите на Шампионската лига за втори следващ сезон. Австрийците победиха Макаби Тел Авив с 3:1 като домакини и с общ резултат 5:2 отстраниха отбора от Израел. Гостите имаха своите моменти и в двата мача, само че в последна сметка трябваше да признаят превъзходството на противника.

Миналия сезон Залцбург впечатли с изявите си в най-престижния клубен шампионат със стила си, само че не излезе от групата си, в която бе Ливърпул. След това те се разделиха с две от звездите си - Ерлинг Холанд, който мина в Борусия (Дортмунд), и Такуми Минамино, който бе продаден на мърсисайдци.

Шампионът на Австрия за първи път сполучливо преодолява квалификациите на ШЛ при 14-ия си опит. Миналата година отборът влезе в групите, защото Ливърпул стана първенец предходния сезон.

ES IST VOLLBRACHT! WIR SIND IN DER UEFA CHAMPIONS LEAGUE GRUPPENPHASE!
— FC Red Bull Salzburg (@RedBullSalzburg)
Тимът, воден от Джеси Марш, имаше задатък от 2:1 от първия мач и поведе с попадение на Дака в 16-ата минута. Карзев изравни след половин час игра, само че в самия завършек на първата част Сабослай от дузпа направи резултата 2:1, което значително прекърши гостите. Ново попадение на Дака след почивката оформи крайното 3:1.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР