Заловиха двама, заблудили жена от Долна Митрополия, че ще доставят

...
Заловиха двама, заблудили жена от Долна Митрополия, че ще доставят
Коментари Харесай

Жена даде 4193 лв. за фалшива доставка на сглобяема къща

Заловиха двама, заблудили жена от Долна Митрополия, че ще доставят сглобяема къщурка - вид резервоар, като съгласно изискването тя предплатила цената на услугата - 4193 лева

Спецоперацията е осъществена от чиновници на бранш " Измами " - ГДНП и сътрудниците им от ОДМВР - Плевен, районно управление (на МВР) - Долна Митрополия, ОДМВР - Варна и Районна прокуратура -Плевен.

Случаят е от октомври месец 2022 година, когато двамата мъже на 32 и 51 години от Бургас уверили, че ще доставят сглобяемата къщурка против 4193 лв.. След като дамата предплатила сумата, последвали няколко безуспешни опита за преписка с измамниците, защото доставката по този начин и не се осъществила. Поради това месец по-късно тя се свързва с полицията.

Криминалистите задържат двамата участници в незаконната скица на 10 февруари в град Дългопол.

При обиск на населяваните от тях адреси, чиновници от ОДМВР-Варна изземат четири мобилни телефона, четири таблета, както и голям брой сим карти и пластики за тях, които имат директно отношение към осъщественото закононарушение.

Последвало претършуване и в лек автомобил, благосъстоятелност на 32-годишния, където било намерено и бяло - розово кристалообразно вещество. По думите на мъжа веществото е метамфетамин, с почти тегло 6 грама. Назначени са експертизи на конфискуваното наличие.

32-годишният е арестуван за 72 часа, като също по този начин му е повдигнато обвиняване по чл.209, ал.1 от Наказателен кодекс. Работата по случая продължава под управлението на областен прокурор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР