Заложената през 2016 г. ясна визия на Philip Morris International

...
Заложената през 2016 г. ясна визия на Philip Morris International
Коментари Харесай

Новият изпълнителен директор на Philip Morris International гледа към бъдеще без цигари

Заложената през 2016 година ясна визия на Philip Morris International да се ориентира към основаване на артикули, които ще заменят класическата цигара, ще продължи да бъде следвана под управлението на новия световен основен изпълнителен шеф.

От месец май следващата година тази служба ще заеме Ячек Олчак, досегашен оперативен шеф на интернационалната група. Неговият предходник, Андре Каланцопулос е новият ръководител на Борда на шефовете на PMI, а измененията във висшия мениджъмнт бяха оповестени от компанията предходната седмица.

По време на световен онлайн брифинг, с стеснен брой публицисти от целия свят, в който се включи и представител на " Мениджър Нюз ", двамата ръководители обрисуваха провокациите и опциите пред тях.

Една от най-значимите трансформации за бизнеса на компанията, заложена в дълготрайната ѝ тактика още преди пандемията  е така наречен „ свят без пушек “, в който тя влага внедряването на други възможности на познатите досега цигари, в това число продукта си IQOS, който към този момент има над 600 млн. потребителите по света.

„ Тази промяна има три съществени стълба – първият, явно, е създаването на артикули, допустими за потребителите, тъй че да могат да преминат към тях и да се придържат към тях, вторият е научно да ги оценим, с цел да демонстрираме отбраната от вреди. Третият са напъните, които би трябвало да поставим, с цел да накараме държавните управления да ползват подобаващи регулации, които диференцират всички компостируеми артикули от некомпостируемите “, изясни Андре Каланцопулос. „ Смятам, че тази поредност е значима и Ячек се вписва в нея съвършено “, добави още той.

Около 5 години след първата поява на бездимните устройства, те към този момент съставляват 25% от годишните доходи на компанията.

Като „ ясна и амбициозна “ дефинира тази визия и Ячек Олчак, който е част от Philip Morris от март 1993 година. „ Абсолютно съм убеден, че това, което демонстрирахме, концепциите и тактиките, които приложихме, ще ни водят към постигането на свят без пушек “, сподели той.

„ Смятам, че провокациите са същите – да продължим да иновираме продуктите, да поддържаме организации, да продължим да работим с държавните управления, с цел да имаме подобаващите регулации за продуктите първо от страна на търсенето и от страна на предлагането “, изясни за „ Мениджър Нюз “ Каланцопулос.

„ Целият ръб през цялото време на трансформацията е доста подкрепящ и ни окуражава да сме по-смели. Тази колаборация работи доста добре и не виждам причина да не продължим да се радваме на такова равнище на съдействие отсега нататък. “, добави Олчак.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР