"Залогът е доста сериозен. Ако г-н Каримански бъде избран с

...
"Залогът е доста сериозен. Ако г-н Каримански бъде избран с
Коментари Харесай

Първан Симеонов: ГЕРБ и ”Възраждане” нямат интерес правителството да падне сега, чакат тестото да втаса

"Залогът е много сериозен. Ако господин Каримански бъде определен с гласовете на опозицията, ще имаме тип казус. Оттук нататък може да следим повече такива сюжети, в които ръководството ще зависи от ситуационни болшинства. "

Това разяснява в предаването "Хоризонт до обед " на политологът Първан Симеонов, шеф на "Галъп интернешънъл болкан ".

Нито "Възраждане ", нито ГЕРБ имат интерес държавното управление да пада в този момент, незабавно, безапелационен е Симеонов. По думите му двете партии имат интерес още известно време "да поддържат този завистлив звук " към обединението, с цел да продължи ерозията на доверието в ръководещите, тъй като подобен е неумолимият закон на социологията.

"Каквото и да приказват, те си показват предварителни избори малко по-нататък. И двете партии по-скоро биха чакали. ГЕРБ биха чакали спадове на Политическа партия и другите управнически обединения, тъй като растеж на ГЕРБ мъчно може да се случи. "Възраждане " чака да продължи техният растеж, тъй като един от парадоксите на военновременната обстановка в България е, че проруската групировка пораства ", акцентира Симеонов.

По думите му "те чакат тестото да втаса, с цел да стартират да пекат хляба. "

На обединението се е паднал "много неприятен зар " – война и инфлационни процеси, счита Първан Симеонов.

Относно позицията за Северна Македония политологът разяснява, че е мъчно да се изясни на българското общество, че би трябвало да се направи компромис, в случай, че Скопие не прави подобен за контракта.

"Позициите на българското общество се втвърдяват по отношение на Скопие. Това е най-големият проблем, който обединението може да има. "

Ако в Народното събрание се сътвори казус за плаващи болшинства (прецедентът "Каримански "), то тогава Политическа партия и за РСМ може по-лесно да търси поддръжка измежду опозицията, изрази съмнение Първан Симеонов, въпреки да назова това мъчно.

"Тук Политическа партия биха могли да търсят тематично, прозападно болшинство за Македония. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР