Заледени улици и тротоари отново напълниха спешните центрове с пострадали

...
Заледени улици и тротоари отново напълниха спешните центрове с пострадали
Коментари Харесай

Травматологиите пълни с пострадали на леда по улиците ВИДЕО

Заледени улици и тротоари още веднъж изпълниха незабавните центрове с потърпевши хора. От болничното заведение “Света Анна” обявиха за NOVA, че от дълго време не е имало толкоз доста пациенти с контузии. От здравното заведение регистрират един от най-натоварените си дни за тази година. Случаите на пациенти с контузии са се нараснали двойно, а доста постоянно те стигат и до операционната, като до обяд в четвъртък са направени 7 интервенции. Подобна е обстановката и в останалите лечебни заведения в София, а като причина лекарите показват неприятното време и заледяванията.

Виолета тръгнала за работа сутринта, само че направила единствено няколко крачки, преди да стигне до болничното легло. Причината да стигне до болница съгласно нея е: „ Безотговорността за разчистване на улицата”.

Виолета е 8-мият пaциент за интервенция за през днешния ден на доктор Александър Илиев, шеф на поделение по ортопедия и травматология УМБАЛ „ Св. Анна”: „ Основно подхлъзнали се, паднали на леда с глезенни повреди, повреди в региона на раменната става и има няколко пациенти с фрактури на тазобедрената става”.

И до момента в който интервенциите текат, пациентите не стопират да идват. Проверката на NOVA демонстрира, че главните улици и тротоари в столицата са изчистени. Но не и в кварталите. От Столичния инспекторат оповестиха, че компаниите за разчистване работят непрекъснато. И припомниха, че отговорността не е единствено на Общината.

“Задължения имат и жителите на столицата, които също при снеговалеж изключително като този мощен би следвало да се включат и те”, показва Стефка Енчева от Столичен инспекторат

За два дни към този момент има 20 санкционирани търговки обекта. Ако е заледено пред входа, санкцията е до 500 лева А експертите не пестят препоръки. „ Лопатка и желязо, чукалки се споделят. Чукаш си леда и излиза. Хвърляш сол и готово”, споделят опит работещите в „ Чистотата”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР