Закуската по време на пости е първото предизвикателство, с което

...
Закуската по време на пости е първото предизвикателство, с което
Коментари Харесай

Не се отказвайте от закуската по време на пости

Закуската по време на пости е първото предизвикателство, с което се сблъскваме. Особено за тези, които за пръв път постят и нормално се хранят за закуска със сандвичи, наздравици, тестени закуски. Закуската въплъщава инерцията, по която нормално се пускаме, с която се съгласяваме от улеснение и най-много предизвикването към надълбоко вкоренени привички на хранене. Тази инерция заплашва постите през цялото време, по тази причина би трябвало да бъдем готови уместно. Вариант, към който огромна част от постещите стигат, е да не закусват въобще. Това в допълнение стресира организма и го лишава от избрани хранителни субстанции, които е добре да приема тъкмо заран.

Затова - ето разновидности за постна и здравословна закуска:
(Всички приготвени и опитани персонално от нас)

Овесени ядки - Постната закуска може да е овесени ядки и другите типове мюсли с безкрайните им добавки, само че и те омръзват. Още повече, че те са в действителност вкусни с кисело мляко или прясно. Вариант са ядковите или соеви млека, които правят същата работа. Така че, в случай че доста обичате мюсли и зърнени закуски - не е мотив да спирате, единствено тъй като няма мляко, а тласък да търсите многообразие.


Идея:

Баничка, само че не каква да е - В кори за баница може да завием огромно многообразие от плънки и дано отсъствието на яйца и сирене не ви плаши. Плънките може да са както по този начин обичаната тика или ябълки - или, по този начин и локум да вземем за пример (макар и не толкоз здравословна). Зелените баници също нямат потребност от сирене или извара, а за какво да не пробвате нещо по-интересно - Баница с гъби и амарант или.


Идея:

Мъфини и сладкиши - И те не са за занемаряване, а в случай че сполучим рецептата - може да мушнем в раницата на детето. Мъфините са добра концепция за пости в офиса, за из път или в случай че денят ще е динамичен. Приготвени при тъкмо съблюдаване на рецептата, неналичието на яйца няма да се усети въобще. В тях може да се прибавят всевъзможни здравословни съставки, да се опитва с брашната.


Идея:

За намазване - в случай че въпреки всичко не можете заран без да намажете нещо на филийка, то изборът също не е дребен. При всеки случай е добре да имате по време на пости тахан, авокадо и мед. А за традиционалистите - домашна лютеница или сладко. Дипове на основата на бобови (бял боб, грах, нахут) идват малко тежки за закуска, само че тях може да си запазите за предястие с крекери, брускети или.


Идея:

Хранително смути - На мен персонално не ми се нрави за закуска да има единствено течност, без значение какъв брой е обогатена с потребни добавки като спирулина или хранителна квас. Независимо, че смутито също се " дъвче ". Но това е за мен. Има нутриционисти, които обосновано настояват, че. Слушайте организма си и се информирайте. Да се прави смути не е просто да се блендират случаен брой и тип съставки, има своите тънкости. И безусловно добавяйте хранителната основа - протеин, хранителна квас, семена или ядки, а освен плодове и зеленчуци.

Лично аз вместо смути, избирам чиа с плод и ядки, само че моята обичана постна закуска си остава филия пълнозърнест самун с тахан и мед, а неотдавна (срам, не позор - пробвах едвам неотдавна, у Инна) и с комбинацията - фъстъчено масло и сладко от ягоди.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР