Закуската е най-важното ядене за деня, казват диетолозите и не

...
Закуската е най-важното ядене за деня, казват диетолозите и не
Коментари Харесай

8 ползи за здравето от ежедневната консумация на овесена каша

Закуската е най-важното ястие за деня, споделят диетолозите и не стопират да предлагат точно овесената каша за закуска. И не на вятъра.

Ще ви разкажем за какво си заслужава всеки ден да ядете овесена каша.

Можете да добавите към нея пресни плодове, ядки, канела, сметана или нискомаслено кисело мляко на усет.

Състоянието на кожата ви ще се усъвършенства
Овесът е идеалното средство при кожни болести, в това число екзема и дерматит, защото съдържа огромно количество витамини и хранителни субстанции.

Цинкът оказва помощ за разчистване на кожата от токсините, а също по този начин отваря порите и подмладява кожата. Желязото се възобновява и овлажнява, а манганът отстрани подуването и възпалението, форсира зарастването на рани, изгаряния и микротравми. Магнезият възстановява кръвообращението и обезпечава непрекъснатото обновяване на кожните кафези.

Мускулите ви ще порастват по-бързо
Само 8 супени лъжици овесена каша ще обезпечат на тялото ви 15% от дневния банкет на протеин. Освен протеините, получавате витамин Е, антиоксиданти, глутамин, които ще оказват помощ на мускулите ви да порастват по-бързо.

Овесената каша съдържа доста антиоксиданти
Овесът е богат на антиоксиданти, които оказват помощ в битката с възпалението на кожата и високото кръвно налягане. Те съдържат бета глюкан, който намалява равнищата на кръвната захар. Между другото, антиоксидантният резултат се ускорява в наличието на витамин С. Следователно, дружно с овесената каша за закуска, е потребно да се пие портокалов сок.

Ще имате повече сила
Овесената каша е богата на въглехидрати и обезпечава на тялото сила. Засища, което значи, че дълго време няма да изпитвате апетит.

Ще отслабнете
Ежедневният банкет на овесена каша усъвършенства обмяната на веществата, което от своя страна форсира загубата на тегло. В допълнение, както отбелязахме нагоре, закуската въз основата на овесена каша засища за дълго време, тъй че ще ядете по-малко денем.

Въглехидратите, съдържащи се в овеса, контролират апетита и поддържат естествени равнища на кръвната захар.

По-нисък холестерол
Овесът съдържа бета-глюкан, който спомага за понижаване на равнищата на холестерола в организма.

Линоловата киселина и разтворимите фибри в състава на овеса понижават равнището на триглицеридите и “лошия ” холестерол в кръвта. Тези хранителни субстанции „ пречистват ” мазнините от артериалните стени и защищават тялото ни от развиването на такива съществени болести като атеросклероза, инфаркт и инсулт.

Намалява рискът от сърдечни болести
Овесът е богат на здравословни мазнини, които поддържат сърдечните кафези и кръвоносната система. Благодарение на антиоксидантите в състава на овесената каша, вероятността от увреждане на стените на кръвоносните съдове от свободните радикали се понижава.

Ще се отървете от храносмилателните проблеми
Специалистите предлагат да се употребяват сред 25 и 35 грама фибри дневно, с цел да се поддържа положителното храносмилане. Порция овесена каша съдържа 1/5 от целесъобразния дневен банкет.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР