Закуска с овесени ядки е на трето място по полезност

...
Закуска с овесени ядки е на трето място по полезност
Коментари Харесай

Това е закуската, с която ще запазите здравето си дълго време

Закуска с овесени ядки е на трето място по полза в класацията на учените от Harvard Medical School. Юлия Чехонина, претендент на медицинските науки, и диетолог описа за изследването на харвардските медици пред телевизионния канал „ Москва 24 ”.

Според експерта овесената каша оказва помощ за възстановяване на положението на чревната микрофлора. Съдържа холин, който оказва помощ в битката с неприятния холестерол. Проучването е потвърдило намаляването на риска от хипертония при консумация на овесена закуска два пъти на ден.
 Това са първичните признаци, сочещи, че имате дефицит на ПРОТЕИН Това са първичните признаци, сочещи, че имате дефицит на ПРОТЕИН
За всички е известно, че когато в тялото има дефицит на протеин, започваме да ставаме очевидци на най-различни признаци. Липсата на п...

Кашата от елда е на второ място по полза. Калоричното й наличие е по -ниско от това на овесената каша. Елдата също по този начин съдържа диетични фибри, витамини от група В и ви разрешава да пестите сила.

Учените от Харвард афишират за най-полезната кашата от ленено семе.

„ Това е единственият растителен артикул, който съдържа една от трите мастни киселини – Омега-3. Тя е нужна за здравето на кръвоносните съдове и подкрепя кръвообращението, тъй като понижава вискозитета на кръвта. Освен това е предпазен фактор против някои злокачествени болести, т.е. има антиоксидантни свойства, които предотвратяват преждевременното стареене на органите в човешкото тяло “, разясни Чехонина.

Въпреки високата си калоричност тази каша съдържа два до три пъти повече протеини от другите зърнени храни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР