Закриване на специализираното наказателно правосъдие е сред предложенията за секторна

...
Закриване на специализираното наказателно правосъдие е сред предложенията за секторна
Коментари Харесай

Републиканците на Цветанов искат закриване на спец. наказателно правосъдие

Закриване на профилираното наказателно правораздаване е измежду предложенията за секторна политика на Политическа партия " Републиканци за България ". В рамките на предизборната акция за парламентарните избори през април 2021 година партията на Цветан Цветанов стартира серия от уебинари, в които ще показа другите секторни политики, залегнали в предизборната стратегия на партията.

Предложението за закриване на профилираното наказателно правораздаване - прокуратура и съд - е изненадващо, защото точно Цветан Цветанов беше конструкторът на измененията в Наказателния кодекс и той прокара , съд и прокуратура през 2010 година .

През 2010 година от страна на опозицията част от обвиняванията бяха точно, че Цветанов основава собствен съд с подбрани магистрати. Десет години по-късно Цветан Цветанов предлага закриване на профилираните прокуратура и съд. Преди две години обаче дясната ръка на Бойко Борисов, Цветанов напусна ГЕРБ със скандал около Апартаментгейт.
 Спецсъдът започва с 6 месеца забавяне
Спецсъдът започва с 6 месеца забавяне

Очакваше се профилираният съд да започва от 1 май

Още след самото си основаване от профилираната институция оповестиха, че. Това бе, когато беше на поста зам.-главен прокурор. Самият Иван Гешев беше за известно време началник на спецпрокуратурата.

От " Републиканци за България " оферират:
Намаляване на мандата на основния прокурор; Възможност за президентско несъгласие върху назначението на основния прокурор; Намаляване на политическата квота във Висшия правосъден съвет и ефикасното му делене на колегии; Въвеждане на самостоятелна конституционна жалба; Закриване на профилираното наказателно правосъдие; Oтмяна на института на допускане до касационно обжалване в гражданския процес; Създаване на дейно Електронно правосъдие; Създаване на действително работещ Имотен регистър; Намаляване и реформиране на правосъдните такси.
Като координатори на бранша Републиканците показват адв. Диан Иванов - правист и ръководител на Контролния съвет, доктор Борис Велев - правист приключил и специализирал в Германия, представителя и административен секретар на партията - лекар по интернационално право Виктор Серафимов, както и Теодора Димова - правист приключил и специализирал във Франция и член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България.
 От Върховен касационен съд сезираха Конституционния съд за измененията в Наказателно-процесуален кодекс
От Върховен касационен съд сезираха Конституционния съд за измененията в Наказателно-процесуален кодекс

Спецсъдът става ексклузивен съд, предизвестяват висшите съдии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР