Закрилата при насилие при фактическо семейно съжителство остава, но се

...
Закрилата при насилие при фактическо семейно съжителство остава, но се
Коментари Харесай

Големият спор в парламента – „интимната връзка“ легализира ли гей двойките?

Закрилата при принуждение при фактическо фамилно общуване остава, само че се вкарва и понятието „ интимна връзка “. То е сред две лица, които са в доброволни персонални, интимни и полови връзки с дълготрайност най-малко 60 дни. Това са измененията в Закона за битка с домашното принуждение, които на второ четене показа Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

Георги Свиленски разгласи, че се е зачеркнала като правист и предложи да се напише, че връзките са сред мъж и жена.

Цвета Рангелова от „ Възраждане “ изиска да се посочи дали тези 60 дни са календарни или работни и съзря противоконституционност в предложенията.

Мая Димитрова от Българска социалистическа партия попита Надежда Йорданова за какво не включат и предлагането на Върховен касационен съд в закона да попадат и хората, които са в спешните центрове, центровете за лекуване на зависимости.

Надежда Йорданова й опонира, че от Върховен касационен съд са предложили вместо „ фактическо съпружеско общуване “ да стане „ фактическо общуване “, предава „ 24 часа “.

Според Георги Свиленски бързането било, с цел да се узаконят еднополовите връзки. „ Защитавате само еднополовите връзки и желаете да го запишете в конституцията, всички общности ще ви изметат от Народното събрание “, разгласи той. „ Лъсна същността на този законопроект. Президентът ще наложи несъгласие, Конституционен съд ще го анулира, само че този срам ще остане в историята на това Народно заседание “, приключи Свиленски.

Манол Пейков му опонира, че тъкмо противоположната е логиката, в случай, че няма действителни бракове, тези хора не са предпазени от закона. „ Тези хора действително съществуват. Това прави закона по-хуманен “, репликира Пейков.

Тошко Йорданов пък му отговори, че очевидно хомосексуалните хора се избиват в домашни условия. „ Явно Пеевски, Кирил Петков и Бойко Борисов и при новата редакция на закона са в интимни връзки “, заключи той.

„ Нали разбрахте защо става въпрос – за отбрана правата на хомосексуалистите, само че не знам за нито един случай на оплакал се педераст “, сподели Свиленски.

Според Костадин Костадинов решението щяло да падне в Конституционен съд без значение кой ще го сезира – президентът Румен Радев или „ Възраждане “. Той за следващ път през днешния ден назова сътрудниците си от ПП-ДБ „ модерни фашисти “.

И Кристиян Вигенин попита от кой миг се броят 60 дни. „ Вероятно от момента, в който са се отбелязали във Facebook “, добави той. Вигенин обърна внимание, че на първо четене беше отстранено съпружеското фактическо общуване, а в този момент се връща, само че се прибавя и интимната връзка. И той намеси Конституционен съд и предвижда, че „ е ясно какво ще се случи с този текст “.

Според него това е опит да се направи пробив в тази посока, която след това да мине и в други закони. „ Оставало усещането, че това е главната цел “, приключи той.

Андрей Чорбанов още веднъж попита от по кое време се броят 60 дни. „ Дигитално половата връзка брои ли се за контакт “, попита той. И попита какво става, в случай че на 58-ия ден има полов контакт с принуждение. Според него обаче най-големия проблем бил, че няма никакъв предпазен миг.

Дебатът продължа с това от по кое време се броят 60 дни и какво става, в случай че насилието е упражнено на 59-ия ден.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР