Законопроектът за споразумението на британското правителство за Брекзит, който ще

...
Законопроектът за споразумението на британското правителство за Брекзит, който ще
Коментари Харесай

Лейбъристите: Законопроектът за Брекзит трябва да включва възможността за втори референдум

Законопроектът за съглашението на английското държавно управление за Брекзит, който ще бъде показан на депутатите идващия месец, би трябвало да включва привикване на втори референдум, съобщи през днешния ден представителят на лейбъристите по въпросите на Брекзита Киър Стармър, представен от Ройтерс.

След като три пъти не получи утвърждението на Народното събрание за договорката на премиера Тереза Мей, при започване на юни държавното управление ще внесе за гласоподаване план за закона, които ще задейства съглашението.

Лейбъристката партия и бунтари в Консервативната партия на Мей обявиха, че считат да гласоподават " срещу ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Правителството би трябвало да обмисли съществено да включи референдум в законопроекта, с цел да се излезе от безизходицата, сподели Стармър пред радио Би Би Си.

Повече не можем да си позволим да протакаме с по една седмица, което в действителност министър-председателката прави от месеци, добави той.

Тереза Мей се опълчи обществено на свикването на втори референдум. Почти три години след референдума, на който Обединеното кралство избра с 52 % на 48 на 100 да напусне Европейския съюз, остава неразбираемо по какъв начин, по кое време и даже дали въобще страната ще излезе от съюза, към който се причисли през 1973 година Сегашният краен период за това е 31 октомври.

Преговорите за Брекзит сред консерваторите на Мей и лейбъристите се провалиха през вчерашния ден, откакто в четвъртък министър-председателката се съгласи при започване на юни да огласи дати за отдръпването си.

Източник от премиерската канцелария сподели през вчерашния ден, че законопроектът за съглашението за Брекзит ще съдържа нови детайли, които отразяват полемиките на държавното управление с депутати по отношение на терзанията им.

Запитан дали овакантяване без договорка в този момент наподобява по-вероятно, Стармър сподели, че не счита по този начин. Остават пет месеца и половина до крайния период. Не одобрявам, че не можем да беседваме с Европейски Съюз по по-нататъшни промени в политическата декларация. Приемам, че съглашението за овакантяване е друго предложение, означи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР