Законопроектът за механизъм за разследване на главния прокурор не беше

...
Законопроектът за механизъм за разследване на главния прокурор не беше
Коментари Харесай

Никола Минчев: С коалиция ПП - ДБ искаме да задаваме тона в българската политика

Законопроектът за механизъм за следствие на основния прокурор не беше признат, тъй като в Народното събрание липсваше действително предпочитание да е одобри тази част от законодателната стратегия. Що се касае до правосъдната промяна, желанието беше единствено на хартия. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " ".

Колегите от " "  внесоха законопроект за механизъм за следствие на основния прокурор още в първия работен ден на това Народно заседание. Под предлог, че се се чака планът на Министерски съвет, разглеждането се забави. Когато този план постъпи, имаше малко време, само че даже в това малко време нямаше задоволително воля. Още в първата седмица, когато се разглеждаше, окончателното гласоподаване се отсрочи с цяла седмица. Тази седмица може би се оказа решаваща. Къде с процедурни игри, къде с привидно законни причини, се стигна до този нелицеприятен резултат, съобщи Минчев.

Искам да подчертая, че това не е законопроект за разпра с който и да било, не е за Иван Гешев, тоева е нещо, което ще накара системата да проработи, добави той.

Депутатът от Политическа партия уточни, че е убеден, че " " и " " ще се явят в коалиция на изборите. Това не е формализирано, има елементи, които би трябвало да се почистват, само че виждам, че има предпочитание и от двете страни за взаимно явяване. Смятам, че това е въпрос на изчистване на детайлите, означи.

С това обединяване целим да си върнем първото място, да получим първия мандат за сформиране на държавно управление и да наложим дневния ред в политиката на България, да задаваме тона, да наложим нашите цели – правосъдна промяна, еврозона, Шенген. Политическа партия и Демократична България сме един до друг и гледаме в една посока за битката с корупцията, която е големият проблем в политиката в България. Това е хубавичко заварка сред нас. Има и други значими въпроси, само че съм уверен, че ще стигнем до съглашение и по тях, сподели още Минчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР