Законопроектът за Българската автомобилна камара е оттеглен. Това съобщи председателят

...
Законопроектът за Българската автомобилна камара е оттеглен. Това съобщи председателят
Коментари Харесай

Законопроектът, вдигнал автобусните превозвачи на протест, официално е замразен

Законопроектът за Българската автомобилна камара е отдръпнат. Това заяви ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева от трибуната на Народното събрание, съобщи БГНЕС.
Само преди 4 дни, след среща с част от превозвачите (главно автобусни), които стачкуваха против плана, министър председателят Бойко Борисов съобщи следното: " Разпоредил съм на Станислав (бел. ред. - депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов) да изтегли закона за основаването на Българска автомобилна камара, договорил съм се с сътрудниците и в спокойна конюнктура някои от верните неща да забележим дали със закон или със в този момент настоящите закони, наредби, да се поправят. За мое страдание отново нещата пристигнаха до този кабинет, макар напъните ми да се вземат решение по министерствата. Сивият бранш да се извади от обстановката. Предстои пакет номер 2, извънредно значим за целия отрасъл и там ни би трябвало единството на сектора. Секторът би трябвало да бъде укротен и порядъчен ".
Тогава Борисов акцентира, че още със самото си основаване задачата на законопроекта е била единствено една – транспортният бизнес да има камара, която да спомага в работата на бранша и да бъде връзка сред него и транспортното министерство. " От това, което разбирам след това в този момент, има елементи, които тормозят ", изясни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР