Законопроектът в САЩ застрашава оцеляването на приложението и хвърля светлина

...
Законопроектът в САЩ застрашава оцеляването на приложението и хвърля светлина
Коментари Харесай

TikTok се разглежда в САЩ като инструмент на Китай, въпреки че се дистанцира от Пекин

Законопроектът в Съединени американски щати заплашва оцеляването на приложението и хвърля светлина върху усложнението, в което се намират доста частни китайски компании, до момента в който се стремят да ангажират западните пазари във време на влошени връзки сред Съединени американски щати и Китай.

Ако някои американски законодатели имат своето, Съединените щати и Китай може да се окажат с нещо общо: TikTok може да не е наличен в нито една от двете страни.

Камарата на представителите на САЩ  изисква Пекин основаната компания ByteDance ще продаде дъщерното си сдружение TikTok или ще бъде изправена пред възбрана в цялата страна.

Не е ясно дали законопроектът в миналото ще стане закон, само че той отразява страховете на законодателите, че платформата за обществени медии може да изложи американците на злонамерените въздействия на Пекин и опасности за сигурността на данните.

Но до момента в който американските законодатели свързват TikTok с Китай, компанията, със седалище отвън Китай, стратегически резервира дистанцият...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР