Законопроектът ще предостави на изпълнителната власт правомощията, необходими за изземване

...
Законопроектът ще предостави на изпълнителната власт правомощията, необходими за изземване
Коментари Харесай

Белият дом подкрепи конфискацията на $ 300 милиарда замразени руски активи

„ Законопроектът ще даде на изпълнителната власт пълномощията, нужни за изземване на съветски суверенни активи в интерес на Украйна “, се споделя в меморандума. Според вчерашна обява на Bloomberg, въпросът ще бъде разискван на среща на G7 преди втората годишнина от началото на войната в Украйна.

За да обоснове позицията си, американското държавно управление е упълномощило на три работни групи в период до 24 февруари 2024 година да проучат методите за конфискуване на съветски активи, написа Financial Times (FT). Канада, Англия и Япония са се включили към самодейността, до момента в който Германия, Франция и Италия упорстват за прецизиране на законността на процедурата..

Според FT се преглеждат разнообразни разновидности - от директна конфискация и консумиране на замразените съветски активи, до потребление на приходите от тях или представянето им като поръчителство за заеми. В края на предходната година Кремъл предизвести, че в случай че конфискацията се реализира, ще отговори с реципрочни ограничения към „ лист с американски, европейски и други активи ”.

Идеята...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР