Законопроект за ограничаване на правата на младите шофьори внесоха Божидар

...
Законопроект за ограничаване на правата на младите шофьори внесоха Божидар
Коментари Харесай

Искат младите водачи да не шофират нощем

Законопроект за ограничение на правата на младите водачи внесоха Божидар Божанов от ПП-ДБ и негови съпартийци. Според вносителите потребността от него е подбудена от доста повишените пътни катастрофи с присъединяване на нови водачи.

Законопроектът планува до една година след взимане на брошура лидерът да няма право да кара през тъмната част на деня сред 22.00 и 06.00 часа. Също по този начин се постанова ограничаване във типа МПС, което да не бъде над 90 kW / 120 конски сили, малко под междинната мощ в Европейския съюз. Според информация на Министерство на вътрешните работи за тежки произшествия с убити и ранени 13% от тях са с присъединяване на нови водачи, взели брошура доскоро по-малко от две години, а 25% от пътните произшествия стават по мрачно.
Въвежда се и граница на допустимост за новите водачи през първите 12 месеца от придобиване на дееспособност от категория В или В1 да използват алкохол в кръвта с централизация до 0,1 на хиляда, а не до 0.5.

Тези ограничения целят да възпрат младите и неопитни водачи да се качат на автомобила след приложимост на алкохол, както и за предварителна защита в пътната сигурност.

“Когато нямаш опит, нямаш право на опити, даже „ единствено с една бира “, разяснява Божидар Божанов.

Според него ограниченията може са непопулярни и евентуално ще ядосат някого.

„ Всяко ограничаване води до това. Но от позиция на спасяването на животи, би трябвало да се подходи със цялост от ограничения и тези ограничения да са подкрепени с данни ”, безапелационен е депутатът.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР