Законодателството за защита на детето не изисква терапевтите на Health

...
Законодателството за защита на детето не изисква терапевтите на Health
Коментари Харесай

Законодателството не изисква докладване на исторически случаи на злоупотреба с деца, правилата на апелативните съдилища

Законодателството за отбрана на детето не изисква терапевтите на Health Service Executive (HSE) и други упълномощени лица да рапортуват на Tusla, когато възрастен разкрие историческо принуждение над деца, при изискване няма основателни съмнения, че дете е изложено на риск, постанови Апелативният съд.

Г-н арбитър Доналд Бинчи постанови в петък, че Върховният съд е позволил неточност, като е заключил, че упълномощените служащи са задължени да създадат това по раздел 14(1)(a) от 2015 Children First Act.

Той сподели, че няма „ никаква неизясненост “ по отношение на това кой е „ дете “, когато се употребява във фразата „ дете [... ] е повредено “ в закона. Отнася се единствено за лице, което по времето, когато упълномощеното лице схваща за хипотетичната щета, е дете и „ при никакви условия не може да включва лица на възраст над 18 години “.

Независимо от това пояснение, упълномощено лице, което след откриване на историческо принуждение от възрастен подозира, че детето е изложено на риск от пострадване,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР