Законодателният орган на Европейския съюз одобри смекчен план за по-добра

...
Законодателният орган на Европейския съюз одобри смекчен план за по-добра
Коментари Харесай

Европейският парламент одобри план за борба с климатичните промени

Законодателният орган на Европейския съюз утвърди омекотен проект за по-добра отбрана на природата и битка с изменението на климата. Това се случи макар опозицията на ЕНП в Народното събрание и острите митинги на земеделската общественост. 

Съгласно проекта страните членки ще би трябвало да изпълнят задачите за възобновяване на съответни местообитания и типове, като задачата е до 2030 година да бъдат обхванати най-малко 20 % от сухоземните и морските територии в района. Той е основна част от " Зелената договорка " на Европейския съюз, която има за цел да реализира най-амбициозните в света промени в региона на климата и биоразнообразието. Според критици обаче плановете ще подкопаят продоволствената сигурност, ще подтикват инфлацията и ще навредят на земеделските производители.

" Имах опасения, че Законът за възобновяване на природата, който цялата десница в Народното събрание беше трансформирала в своя съществена цел, алегорично ще да бъде отхвърлен. Той не е приключен. Липсва му подтик. Но най-малко имаме основа, върху която да градим през идващия мандат. И за мен е пределно ясно, че в случай че желаете " Зелената сделка " да не бъде деконструирана, а в действителност да бъде разширена и задълбочена през идващия мандат, единственият метод това да се случи е да се ускори зеленото крило на този парламент, а не да се ускори дясното крило ", сподели Филип Ламбертс, член на Екологичен потенциал и ръководител на групата на Зелените.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР