Законодателни промени, свързани с борбата срещу дрогираните шофьори по пътищата

...
Законодателни промени, свързани с борбата срещу дрогираните шофьори по пътищата
Коментари Харесай

Депутати от НФСБ обсъдиха с експерти мерки, свързани с борбата срещу дрогираните шофьори

Законодателни промени, свързани с битката против дрогираните водачи по пътищата у нас разискаха на работна среща с специалисти през днешния ден народните представители от НФСБ Борис Ячев, Георги Колев и Христиан Митев, оповестиха от пресцентъра на партията.

В полемиката присъединяване взеха заместник-министърът на опазването на здравето Светлана Йорданова и представители на Българското обединяване на водачите и Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. Експертите предложиха законодателни хрумвания, които да работят превантивно и да не позволяват хора, които са потвърдени като наркозависими, да бъдат дейни участници в придвижването по пътищата.

Дрогираният водач, прегазил жена в Самоков, имал предходни прегрешения

Това е идната стъпка в законодателната работа на НФСБ против наркотичната взаимозависимост и използването на дрога. Преди 2 години Народното събрание одобри корекция в Закона за придвижване по пътищата, препоръчана от партията на Валери Симеонов, по силата на която контролните органи могат да тестват на място водачите на МПС освен за алкохол, само че и за дрога.

Това подкрепя значително ограничението на използването на дрога, изключително измежду младите водачи. Но са нужни още съществени дейности в тази посока, по тази причина НФСБ ще продължи със законодателните начинания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР