Законодателната система и съдебната система трябва да се осъвременят. Във

...
Законодателната система и съдебната система трябва да се осъвременят. Във
Коментари Харесай

Цацаров: Тероризмът вече не е само бомби

Законодателната система и правосъдната система би трябвало да се осъвременят. Във вашата полемика би трябвало да установите дали Европейски Съюз е задоволително въоръжен против кибертероризма през европейското и през националните законодателства. Това съобщи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни на конгрес " Кибертероризъм - квалифициран ли е Европейски Съюз ", който тече сега в Екологичен потенциал по самодейност на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

" ИДИЛ употребява осведомителната система, с цел да вербува бъдещи млади терористи. Огнестрелни оръжия и прекурсори за взривни субстанции се намират свободно в интернет ", уточни рисковете Таяни.

До края на годината Европейски Съюз би трябвало да е изработил и приложил в дейности ограничения за отпор на хакерските атаки по сигурността на жителите, стопанските системи и стратегическите национални системи.

" Тероризмът към този момент не е единствено бомби, той е в персоналните ни компютри ", акцентира основният прокурор Сотир Цацаров. Със събиране и опазване на електронни доказателства битката с тях отива на ново равнище, това към този момент е задействано, акцентира той. Досега без тази опция следствието е отнемало месеци. Занапред ще се дешифрират и резервират данните.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР