Законът за радио и телевизията вече е доста тясна дреха.

...
Законът за радио и телевизията вече е доста тясна дреха.
Коментари Харесай

Шефката на СЕМ: В интернет все повече потребители възприемат информацията като бърза храна

Законът за радио и малкия екран към този момент е много тясна дреха. Регулацията би трябвало да се развива по отношение на бранша, в който работи. Това сподели в утринния блок на БТВ ръководителят на Съвета за електронни медии София Владимирова.

Получава се свръхрегулация във връзка с електронните медии – радио и малкия екран, а интернет медиите остават отвън регулацията. А нездравословните отрицателни феномени, като да вземем за пример дезинформацията, са най-вече в онлайн пространството, добави Владимирова.

В интернет от ден на ден консуматори възприемат информацията като бърза храна, уточни шефката на Съвет за електронни медии.

Проблем е, че няма съответна формулировка за езика на омразата. Изследванията ни демонстрират, че езикът на омразата минава най-вече през политическото говорене, изясни Владимирова.

По думите й собствеността на медиите е доста значима. На уеб страницата на Съвет за електронни медии има указател на притежателите на медии. Вероятно в тази посока би трябвало да се върви, с цел да има изясненост кого четем и каква информация ни се сервира, съобщи София Владимирова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР