Законът за обонятелният дискомфорт влезе в сила в Румъния, съобщи

...
Законът за обонятелният дискомфорт влезе в сила в Румъния, съобщи
Коментари Харесай

Странен закон прие Румъния

Законът за обонятелният дискомфорт влезе в действие в Румъния, заяви организация Agerpres. „ Обонятелният дискомфорт – това са следствията от дейности, които могат да повлияят на здравето на популацията и на околната среда, която субективно възприема както миризмите с друга активност или обективно се мери, според настоящите национални, европейски и интернационалните стандарти”. Казано с по-прости думи, в случай че миризмата от това, което готви човек, се популяризира на стълбището на постройката, то в този момент той може да бъде санкциониран. Максималният размер е 6300 EUR за физически лица и до 16 700 EUR за юридически.

Изходна точка за основаването на закона е послужило държавно разпореждане от 2005 година, което се отнася за запазване на околната среда. Инициатори на закона са депутати от партията „ Съюз за избавление на Румъния”. „ Смятам, че хората би трябвало да се грижат за това да имат положителни връзки със съседите. Някои, с цел да проветрят дома си не отварят прозорците, а вратата на стълбището. Ако това се случва постоянно и жалбите на съседите не се вземат под внимание, то в този момент може да се потърси помощ в закона”, споделя депутатът Родика Милитару.

Отсега нататък равнището на обонятелен дискомфорт ще се дефинира от издадени от органите за запазване на околна среда позволения за всякаква икономическа активност, а нарушаването на откритите стандарти може да докара до закриване на компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР