Законът за концесиите се променя заради 39 плажа, чиито договори

...
Законът за концесиите се променя заради 39 плажа, чиито договори
Коментари Харесай

Заради 39 плажа се променя Законът за концесиите


Законът за концесиите се трансформира поради 39 плажа, чиито контракти за частно ръководство са изтекли или изтичат. Те ще бъдат отдавани по нов " специфичен " ред по Закона за Черноморското крайбрежие. Това реши парламентарната комисия по районна политика и локално самоуправление, която утвърди на първо четене поправките в закона.

Вносител на законопроекта е Министерският съвет. Това е втори опит на министъра на туризма Николина Ангелкова да си върне контрола върху отдаването на плажовете на концесия.

Идеята към плажовете да се ползва общият режим по Закона за концесиите, а не да има специфичен, беше прокарана от към този момент някогашния вицепремиер Валери Симеонов поради " дебеловрати момчета ", на които по непрогледен метод се раздават плажове.

След оставката му Ангелкова се пробва да върне остарялото състояние. При предходния опит против това възразиха Българска социалистическа партия и " Обединени патриоти ". На гласуването в комисията във вторник законопроектът беше подсилен от всички депутати, като се изключи тримата от Българска социалистическа партия, които се въздържаха.

Мотивът за измененията е, че влезлият в действие Закона за концесиите от 1 януари 2019 година затруднява процедурата и основава риск огромна част от морските линии да останат неохраняеми, уточни Ангелкова, която отбрани държавният законопроект. Причината е, че процедурата е тромава и основава доста административни спънки пред бизнеса. С измененията в закона това ще става доста по-бързо, сподели Ангелкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР