Законът за горивата остава в сила, но срокът за издаване

...
Законът за горивата остава в сила, но срокът за издаване
Коментари Харесай

Законът за горивата ще заработи до половин година

Законът за горивата остава в действие, само че срокът за издаване на наредбата по използването му се удължава с до 6 месеца, взеха решение депутатите, откакто гласоподаваха дефинитивно текстовете на противоречивия законопроект, съобщи БГНЕС.

Законът се трансформира в комплициран юридически проблем и провокира серия от разногласия. Срещу признатите предходната година промени се опълчиха притежателите на дребни бензиностанции и даже проведоха няколко митинга. Последва писмо от КРИБ до министъра на стопанската система, в което се показва, че в закона има редица недоглеждания, от които ще страдат минният и строителният бранш. Така се стигна до решението на държавното управление да внесе нови промени, предвиждащи законът да стартира да поражда правни последствия 6 месеца по-късно, от 1 юли тази година. Междувременно, до момента в който текат дебатите, на 28 януари законът влезе в действие, с което решението на депутатите можеше да го изпрати в Конституционния съд.

Всичко това докара до предлагането Народното събрание да даде период до половин година на министъра на стопанската система Емил Караниколов да издаде наредбата, макар че на едно от съвещанията на отрасловата комисия той съобщи, че тя към този момент е подготвена.

Освен в периодите, с гласуваните текстове бяха направени и други значими промени. По предложение на Движение за права и свободи отпаднаха плануваните обезпечения от по 20 хиляди лева за търговците на горива на дребно, както и условието за 20 хиляди лева уставен капитал, който към този момент ще може да бъде под формата на имущество.

" За дребния бизнес към този момент няма никакви ограничавания, било финансови, било административни “, безапелационен бе депутатът Емил Димитров, ръководител на Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР