Законът за доброволната военна служба вече е готов. Това каза

...
Законът за доброволната военна служба вече е готов. Това каза
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Законът за доброволната военна служба вече е готов

Законът за доброволната военна работа към този момент е подготвен. Това сподели във Варна министърът на защитата Красимир Каракачанов.

"Завършването на доброволна военна работа ще дава преимущество за постъпване на работа в структурите за сигурност ", сподели Каракачанов. Той изясни, че концепцията за доброволна военна работа е остаряла, а законът към този момент е подготвен.

По думите на министъра той е минал през всички равнища на разискване в Министерството на защитата и би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание. "В текста се планува хората, които проявят предпочитание да получат военна подготовка - за 3, 6 или 9 месеца, да бъдат зачислявани към запаса. "С тази подготовка те ще имат отбраната на закона, че работодателите няма да нарушат кариерното им развиване. От друга страна, ще се дадат избрани преимущества на хората, които непринудено са се обучили за военнослужещи във връзка с опциите, когато постъпват на работа в полиция и другите структури за сигурност. Тези, които са минали през доброволна военна работа ще имат преимущество пред останалите ", изясни министър Каракачанов.

Във Варна той разяснява и идните локални избори. По думите му, най-вероятно обединението на патриотите ще има взаимни претенденти. Очакват се и общи кандидатури и с някои от сътрудниците в дребната коалиция. Що се отнася до Варна, обаче, Красимир Каракачанов съобщи, че още е рано да се разясняват опциите. Според него повече изясненост ще има към 6 септември, до началото на дейния политически сезон, съобщи "Фокус ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР